Parhezli sho'rvalar uchun retseptlar
Ortiqcha parhez, terapevtik, profilaktika, vazn yo'qotish uchun dietalar mavjud. Barcha insoniyat dietadagi so'nggi yutuqlarga amal qiladi va xato qiladi. Ushbu soha mutaxassislari tomonidan ishlab chiqilgan ayrim parhezlar, albatta, turli kasalliklarning oldini olish va davolashning ajralmas qismidir. Boshqalar esa tibbiyotga aloqasi bo'lmagan odamlar tomonidan o'ylab topilgan. Albatta, ularning farazlari va ta'minlanishi asosli tavsiyalardan ko'ra ko'proqdir. Va qanchadan-qancha moda parhezlari shirlatanizmga aylanib, inson salomatligiga salbiy ta'sir ko'rsatmoqda. Inson tanasiga ijobiy ta'sir ko'rsatadi, parhez sho'rvalar taklif qiladi. Parhezli sho'rvalar uchun retseptlar. Oshqozon va ichak kasalliklarida vaqtinchalik bulonni tayyorlash kerak. Bu idish oz miqdorda suv yoki sut bilan oshqozon va ichakning shilliq qavatiga ijobiy ta'sir ko'rsatadi. Shilliqli bulon uchun donni siqib, iliq suv bilan yuvib tashlang.
Shilliqli bulonning bir qismi 40 gramm jo'xori, arpa, arpa yoki guruch va 250-350 ml suv olinadi. Pishirish vaqtiga qarab, tayyor ovqatlar aralashmasi qo'shilgan sutni hisobga olgan holda taxminan 400 g ni tashkil qiladi, shuning uchun bu yoki boshqa donni tayyorlashdan oldin panga issiq suv qo'shiladi. Tayyorlangan donlar nozik elak yoki gazak orqali filtrlanadi. Filtrlangan sho'rva yana qaynatiladi. Keyin 100-150 ml sut qo'shing va qaynatib oling. Xizmat qilayotganda stolni yog'lang.
To'g'ri artilgan sho'rva. Donli dog'lar faqat maydalagich bilan yaxshilab o'chirilganda farqlanadi.
Sabzavotli bulonda vegetarian sho'rva. Ularning ta'miga ko'ra, bu sho'rva qaynatiladi va yangi. Birinchidan, sabzavotli bulonni tayyorlang. Shu maqsadda sabzi, yashil barglar va oq karam, gulkaram barglari, maydanoz va kartoshka bulyon piyozining qutulish mumkin bo'lgan so'qmoqlari ishlatiladi. Sabzavotlar yaxshilab tozalanishi va keyin ikki marta sovuq suv bilan yuvilishi kerak. Keyin uni ozgina sho'rlangan suv bilan yirtqichlardan joylashtiring va yumshoq bo'lgunga qadar past olovda pishiring. Tayyor sabzavot ekstrakti filtrlanadi va keyin vegetarian sho'rvalar tayyorlash uchun ishlatiladi.
Sabzavotlardan sabzavotli bulonda pyuresi o'xshash sho'rva. Ushbu sho'rvalarni quyidagi texnologiyadan foydalanib tayyorlang. Tozalangan sabzavotlar ikki marta suv bilan yuviladi. Keyin sabzavotlar mayda tug'ralgan va yopiq idishda pishirilgunga qadar oz miqdorda sabzavotli bulonga botirildi. Pishirilgan sabzavotlar qaynab turgan bulon bilan birlashtirilgan elakdan chiqariladi va yana qaynatiladi.
Qovoq pyuresi: qovoq - 300 g, sariyog 'va bug'doy uni - 10 gramm, smetana - 15 g, o'tlar - 7-10 g, sabzavotli bulon - 300 g. Tayyorlash usuli sabzavotlardan sho'rvalarda tasvirlangan.
Qovoq kremli sho'rva: qovoq - 250-290 g, sariyog 'va bug'doy uni - 10 g, o'simlik yog'i - 5-7 g, smetana - 15 g, sabzavotli bulon - 300 g.
Kartoshka sho'rvasi: kartoshka - 200 g, sariyog '- 10 g, bug'doy uni, ko'katlar va o'simlik yog'i - 5 gramm, smetana - 15 g, sabzavotli bulon - 300 g.
Yoqimli ishtaxa!