yandex metrika
Taomlar

Bayram uchun eng mazali va oddiy ikkinchi taom

Bu taom tananing ichki a'zolarini tozalashga yordam beradi: toksinlar va ortiqcha suyuqlikni olib tashlaydi. Polen ateroskleroz, gipertenziya va yurak-qon tomir tizimining boshqa kasalliklarini oldini olish va davolash uchun foydalidir. Pektinlarning tarkibi tufayli lavlagi og'ir va radioaktiv metallarning ta'siridan himoya qiladi, shuningdek, xolesterinning tarqalishini rag'batlantiradi. Ammo oshqozon kislotasi yuqori bo'lsa, ehtiyot bo'ling. Pishirilgan ildiz sabzavotlari barcha foydali xususiyatlarni saqlab qoladi. Bayram uchun eng mazali va oddiy ikkinchi taom sizga yordam beradi.

100 g mahsulotdagi ozuqa moddalarining tarkibi: 56 kkal. Lavlagi A, C, B, PP vitaminlarining yaxshi manbai hisoblanadi. Uning tarkibida yod, kaliy, magniy, kaltsiy, temir, marganets, mis, betain va bioflavonoidlar mavjud. Konfetli idishlarni tayyorlash, siz vaqtni tejashingiz va qarindoshlaringizni original menyu bilan xursand qilishingiz mumkin.

Qo'ziqorinli lavlagi salat

  • 300 g tvorog
  • 500 g lavlagi
  • 100 g arpabodiyon ko'katlari
  • 100 g tug'ralgan yong'oq
  • 100 g ko'katlar
  • maydanoz
  • 6-7 choy qoshiq. mayonez
  • 1 katta piyoz
  • 3-4 qaynatilgan tuxum
  • tatib ko'rish uchun tuz va zira

Pishirish:

Lavlagi yuving va tayyor bo'lgunga qadar pishiring. Tuxum qattiq va salqin qaynatiladi. Bo'tqa va arpabodiyonni yuving, quriting va maydalang. Lampochkani toza va yaxshilab kesib oling. Tuxumni kichik kublarga kesib oling. Qo'ziqorin, tuxum, yong'oq, ko'katlar (bezatish uchun ozgina qoldiring) va piyozni idishga soling. Ta'mga tuz va zira qo'shing. Apelsinni maydalagichga o'chiring va idishga soling. Mayonezning yarmini qo'ying va tvorog aralashmasi bilan yoping. Mayonezning ikkinchi yarmi bilan salatni to'kib tashlang va o'tlar bilan seping.

Turkiya Turkiya uchun

Sendvichning mol go'shti va kurka o'rtasidagi do'konda joylashganligi, siz to'g'ri ovqatlanish tarafdori sifatida, albatta, ikkinchi variantni tanlaysiz. To'g'ri, lekin ikkita non orasida go'sht borligiga e'tibor bering. Ba'zan sendvichda kurka qora go'shti va terisini topishingiz mumkin, bu esa ovqatni kaloriya va yog'li qiladi. O'zingizni 200 kkaldan himoya qilish uchun quyidagi tavsiyalarni tinglang: "Oq go'shtni tanlang: u 90% kam yog'li. Pishirilmagan piyoz, qizil qalampir va xantalni sendvichingizga qo'shing. "

Burilish burchagi

Bugun bu taomga kim kuladi? Agar siz ularni maxsus xom plomba bilan pishirsangiz, bu boshqa masala!

6 pishirish

Tayyorlanishi: 15 daqiqa

Tayyorlanishi: 25 daqiqa

  • 6 bolgar qalampiri, tozalangan,
  • 4 ta katta bo'lak, ikki qismga bo'lingan va mayda tug'ralgan
  • 1/2 chashka tug'ralgan qattiq pishloq kublari
  • 1,5 stakan non bo'laklari
  • 1/2 chashka smetana
  • 4 tuxum oqi
  • 1/4 chashka ko'pirtirilgan krem
  • tatib ko'rish uchun tuz va qalampir
  • 1/2 chashka bug'doy uni
  • sprinklerlarda zaytun moyi

Pechni 200 C ga oldindan qizdiring. Plastinkaga folga soling va ustiga qalampir qo'shing. Oltin jigarrang bo'lgunga qadar ularni taxminan ikki daqiqa davomida pishiring. Ularni torting va sovushini kuting. Bir piyola ichida pishloq, qaymoq va tug'ralgan piyozning yarmini birlashtiring. Yarim qalampir aralashmasi bilan boshlang. Proteinlarni qalin ko'pikka aylantiring. Unga qalampir solingan gilamlar. Qalampirni muloyimlik bilan oqsil ko'pikiga to'kib tashlang, so'ngra non bo'laklariga yoying. Qalampirni bir chimdik tuz va qalampirga soling va zaytun moyi bilan seping. Oltin rangga qadar baliqni 20 daqiqa davomida pishiring. Qolgan piyoz va smetana aralashtiriladi. Aralashmani issiq qalampir bilan to'kib tashlang.

  • Kaltsiyning samarali dozasi quritilgan anjirdan iborat: 100 gramm uchun 250 mg (taqqoslash uchun, butun sutning og'irligi bo'yicha, faqat 28 mg). Biroq, bu mahsulot juda shirin va yuqori kaloriya ekanligini unutmang. Bu 100 gramm - 480 gramm shakar. Quritilgan anjirning nozikligi va suvliligini hech bo'lmaganda qisman tiklash uchun ularni suv yoki meva sharbatida past haroratda bir necha daqiqa qaynatib oling. Yog'li baliq turlarini yoqtirmaydiganlar uchun ajoyib yangilik. Alabalık kabi, alabalık yoki qizil ikra omega-3 va omega-6 ko'p to'yinmagan yog'li kislotalarning ajoyib manbai bo'lib, ular yurak-qon tomir kasalliklari va saraton (shu jumladan ko'krak saratoni) ning oldini olishga yordam beradi.
  • Rasm juda nozik teriga ega bo'lgan meva bo'lib, uni tashishga ruxsat bermaydi. Shuning uchun uzoq yo'lni bosib o'tishi kerak bo'lgan mevalarni faqat anjir pishmagan, har kuni to'liq pishgan, anjir o'sadigan mamlakatda sinab ko'rish mumkin.
  • Onalar nafaqat juda mazali meva. U hali ham ko'plab mahsulotlar bilan yaxshi ketadi va kompaniyani sharob, asal, zanjabil, chinnigullar, doljin, jambon va sitrus (limon va apelsin) kabi turli xil ziravorlar bilan hayratda qoldiradi.
  • Afsonaga ko'ra, Platon yunon sportchilariga anjir iste'mol qilishni maslahat bergan va bugungi kunda bu meva "fitness mevasi" deb ataladi. Qizig'i shundaki, bizda energiya (100 gramm tsellyuloza uchun 20 g), tola (3 g), A va B vitaminlari, shuningdek iz elementlari: masalan, kaltsiy, kaliy, temir, magniy bilan ta'minlaydigan juda ko'p uglevodlar mavjud.
  • Anjirni juda ehtiyotkorlik bilan tanlang, chunki ular osonlikcha shikastlanadi. Muzlatgichda 2-3 kundan ortiq yuvmang va yopiq idishda saqlang. Agar siz buyrak yoki o't pufagidan aziyat cheksangiz, bu shirin taomga yo'l qo'ymang. Raqamlar oksalat toshlarining shakllanishini o'z ichiga olgan katta miqdorda oksalat kislotasini o'z ichiga olgan oziq-ovqatlar guruhining bir qismidir.
  • PMS paytida siz bir nechta anjir eyishingiz mumkin. Bu B6 vitaminining (100 gramm homila uchun mg) ajoyib manbai bo'lib, u kayfiyatni ko'taruvchi giston serotonin ishlab chiqarish uchun javobgardir, shuningdek, suvni ushlab turish va shish paydo bo'lishining oldini oladi. Ushbu shirin mevalarning qo'shimcha qismi kontratseptivlarni qabul qiluvchi ayollar uchun ortiqcha bo'lmaydi, chunki gormonal tabletkalarni qo'llash, shuningdek, yamoqlar B vitaminlarini buzadi.